Portakallı haşhaşlı tatlı hamuru malzemeleri
- oda ısısında 250 gr margarin
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3.5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
Haşhaşlı Tatlı Üzeri İçin
- 1 çay bardağı haşhaş tohumu
- 1/2 su bardağı süt
- süt
- Bütün ceviz içi
Portakallı Haşhaşlı Tatlı Şerbet Malzemeleri
- 4 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 1/2 limon suyu
Portakallı Haşhaşlı Tatlı Nasıl Yapılır;
- Şerbeti için bir tencereye limon suyu dışında diğer malzemeler tencereye konur orta ateşte kaynatılır,
- Kaynama başlayınca limon suyu da eklenir 5-6 dk kadar kaynatılmaya devam edilir, daha sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- un ve kabartma tozu dışında olan tüm malzemeleri karıştırın , karışan malzemelere un ve kabarma tozunu ekleyip iyice yoğurun.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın ,
- Yuvarlanan hamur parçaları Önce süte sonra haşhaş tohumuna bulayın yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. her bir kurabiye hamurunun üzerine bütün ceviz içi yerleştirilir, tüm hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Tatlılar pişip de fırından alınınca 5 dk kadar bekletilir, gecen sürenin ardından daha önce hazırlanan şerbet kepçe ile kurabiyelerin üzerinde gezdirilir.tepsinin içine akan şerbetler tekrar alınıp kurabiyelerin üzerine dökülür en az 2 saat dinlendirildikten sonra servis edilmelidir.
Afiyet olsun,
Çok çok güzell. ellerinize sağlık
YanıtlaSil