Portakallı Ve Haşhaşlı Tatlı


Portakallı haşhaşlı tatlı hamuru malzemeleri

  • oda ısısında 250 gr margarin 
  • 2 yumurta 
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik 
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri 
Haşhaşlı Tatlı Üzeri İçin
  • 1 çay bardağı haşhaş tohumu 
  • 1/2 su bardağı süt 
  • süt
  • Bütün ceviz içi
Portakallı Haşhaşlı Tatlı Şerbet Malzemeleri
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 1/2 limon suyu
Portakallı Haşhaşlı Tatlı Nasıl Yapılır;
  • Şerbeti için bir tencereye limon suyu dışında diğer malzemeler tencereye konur orta ateşte kaynatılır, 
  • Kaynama başlayınca limon suyu da eklenir 5-6 dk kadar kaynatılmaya devam edilir, daha sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  • un ve kabartma tozu dışında olan tüm malzemeleri karıştırın , karışan malzemelere un ve kabarma tozunu ekleyip iyice yoğurun.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın , 
  • Yuvarlanan hamur parçaları Önce süte sonra haşhaş tohumuna bulayın yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. her bir kurabiye hamurunun üzerine bütün ceviz içi yerleştirilir, tüm hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Tatlılar pişip de fırından alınınca 5 dk kadar bekletilir, gecen sürenin ardından daha önce hazırlanan şerbet kepçe ile kurabiyelerin üzerinde gezdirilir.tepsinin içine akan şerbetler tekrar alınıp kurabiyelerin üzerine dökülür en az 2 saat dinlendirildikten sonra servis edilmelidir.
Afiyet olsun,

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler.. her kelime altın değerindedir..
sizde hayata dair yorumunuzu bizimle paylaşın..