Diyet Ve Motivasyon


Bahar geldi bu gün hava harika; bende bu gün sizlere diyet ile ilgili ipuçları ve motivasyonunuzu yükseltecek bilgiler vermek istedim,
Bir diyete başlarken bu püf noktaları diyetinizi sabitleştirmek ve kalıcı kilo vermenizi sağlayacak bu bilgiler birebir kendi deneyimlerim ve uygulamalarıdır. dilerim faydasını görürsünüz,

  • Başlarken kararlı olmak ve kendinize inanmak gerekiyor yani bu işi başarmak için yüreğinizde güç aklınızda kararlılık olmalı.. hiç bir şey zor değil öncelikle istemenin çok önemli olduğunu bilmeniz gerekiyor ... başkaları kilo vermenizi istiyor diye değil kendiniz için bir şeyler yapıyor olmak bana göre en önemli faktör. Bu faktörün en başında sağlıklı bir yaşam sürüyor olmak sizin ömrünüzü daha da uzatıp konforlu yaşamanızı sağlayacak.
  • Mutlaka bir diyetisyen kontrolüne girmelisiniz yani diyetisyeninizin sizin yeme alışkanlıklarını öğrenmesi ve boyunuza kilonuza ve yeme alışkanlıklarınıza göre siz bir liste çıkarması gerekiyor... yemediğiniz şeyleri sorabilir olmazsa olmazlarınızı bilmek ister.. ve buna uygun beslenme tablonuz şekillenir ... unutmayın diyetisyenler bu işte öğrenim görmüş ve iş deneyimleriyle pek çok insanla çalışmış insanlardır. diyetisyen tamam duralım diyene kadar onunla birlikte olmak ve devamlılığı sağlamak çok önemli.
  • Her şeyden önce diyetin belirli bir dönem yani 1-2 aya sığdırılmayacak hayatınızı değiştirecek size farklı alışkanlıklar kazandıracak bir yaşam biçimi olduğunuzu bilmelisiniz ... yani 1-2 ay diyet yaparak sadece geçici bir süre kilo verebilirsiniz.. daha sonra eski alışkanlıkları sürdürdüğünüzde tekrar aynı aşamaya geleceğinizi unutmayın ve bunu bir yaşam tarzı haline getirin ölçülü yemeyi düzenli yemeyi hayat tarzı haline getirdiğinizde kilonuzu korumanız çok kolay olacak ve azminize hayran kalacaklar..
  • Diyetisyeninizin verdiği her yiyeceği tam anlamıyla tüketin doydum der ekmenizi yarım bırakırsanız bu sizin vücudunuzda farklı tepkiler verebilir bir sonraki öğünde çok daha fazla yemenize neden olabilir. Ekmek pek çok yiyecekten çok daha masumdur bunu unutmayın diyet yapıyorum diye ekmeği kesenler baştan yanlış yaparlar şöyle düşünün ateşin daha harlı yanması için oduna ihtiyacı vardır. ekmekte metabolizmamızın odunu gibidir. Diyetisyenin verdiği kadar ekmeği yediğinizde göreceksiniz ki daha mükemmel bir şekilde kilo veriyorsunuz. Bir sonraki öğünü ne çok ne az tam karar yiyerek metabolizmanızı harekete geçiriyorsunuz.
  • Su en önemli sıvınız olmalı insan vücudunun %60 sudur yani ortalama 70 kilo olan birinin vücuttaki su miktarı 42 litre. günlük 1.5-2 litre su mutlaka tüketilmeli su içmediğiniz zamanlarda bitki çaylarından yardım alabilirsiniz.
  • Şekeri hemen hayatınızdan çıkarın göreceksiniz ki çayda yada kahvede şeker ihtiyacı 3-4 gün içinde kayboluyor hatta yanlışlıkla şekerli bir türk kahvesinden 1 yudum aldığınızda o kadar kötü bir tat alıyorsunuz ki ben daha önce bunu nasıl içmişim diyorsunuz kendi kendinize. Kendinizi alıştırın mümkünse tatlandırıcı bile kullanmayın . çok kısa bir sürede çayın ve kahvenin gerçek tadını almak inanılmaz haz veriyor. Tuzu da kısıtlayın .. ekmekleriniz de beyaz ekmek yerine tam tahıllı veya çavdar ekmeğini tercih edebilirsiniz.
  • Sıvı yağ olarak yemeklerde zeytinyağı tercih edin mümkünse salatalarınızda kullanmayın yada kullanıyorsanız ölçülü miktarlarda kişi başına 1 tatlı kaşığı ile sınırlayın. Ama balsamik sirke elma sirkesi ve limon ile asla salatalarda yağ aramayacaksınız. ben bazen 1 çay kaşığı çörek otu da ekleyerek salataları inanılmaz lezzetli bir hale getiriyorum. Kuru nane kuru fesleğenden de yardım alabilirsiniz.
  • Süt ve süt ürünlerinde yarım yağlı veya light tercih edin özellikle süt ürünlerinde bu kısıtlama işinize çok yarayacak. Ama light bisküvinin normal bisküviden pekte bir farkı olmadığını bilmenizi isterim.
  • Kaçamak yapmayın buna çok özen gösterin 1 dilim çikolatanın devamı gelir insanız sonuçta baştan yememek yedikten sonra kendini engellemekten daha kolaydır... zaten belirli bir kilodan sonra diyetisyeninize yemeyi arzuladığınız şeyleri söylerseniz uygun ölçülerde uygun aralıklarla bunu listenize ekleyecektir. 
  • Kesinlikle öğün atlamayın öğün saatlerinize dikkat ederseniz istediğiniz kiloya daha kısa zamanda ulaşabilirsiniz.
  • Spor yapmaya özen gösterin yapabiliyorsanız bunu yaşam tarzına getirin ....
  • Her şeyi ölçülü yemelisiniz bunun için kendinize bir mutfak tartısı alın ve yiyecekleri uygun miktarlarda tüketin özellikle meyveleri ve ekmeği tarttığınızda içinizdeki şüpheyi ortadan kaldırmak bile motivasyonunuzu artırır.
  • İstediğiniz kiloya geldikten sonra bunu korumak içinde belirli bir diyet listesi olduğunu bilin.. diyet anlık bir zamanı kapsamıyor bu bir yaşam tarzı bunu asla unutmayın...
Bu bilgilerle dilerim ne istediğinizi nasıl yapmak istediğinizi daha iyi anlar ve kavrayabilirsiniz ...daha öncede belirttiğim gibi uzman değilim ... bu yalnızca yaptığım diyetten çıkardığım sonuçlar ve deneyimler... dilerim istediğiniz kiloya ulaşır ve bunu yaşam boyu koruyabilirsiniz...

Sevgiler...

Yorumlar