Kestaneli Rulo Pasta |
Kestaneli Rulo Pasta Malzemeleri ;
Kestaneli Pasta Malzemeleri
- 3 yumurta
- 1 cay bardağı toz şeker
- 2 cay bardağı un
- 1/2 limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kestaneli Rulo Pasta dolgu malzemeleri;
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı. tereyağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım kilo haşlanmış kestane
Kestaneli Pasta Nasıl Yapılır
- yumurta ile şeker mikser yardımıyla çırpılır
- ardından geriye kalan hamur malzemeleri eklenir ve çırpma teli ile çırpılmaya devam edilir.
- yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye pasta hamuru dökülür ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
- pişen hamur rulo halinde sarılır ve şekil alması için bekletilir
- pasta dolgusu için tencereye süt un ve şeker karıştırılarak hafif ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir altı kapatılır vanilya ve tereyağ eklenir.
- muhallebinin yarısı ayrılıp kakao karıştırılır.
- rulo yapılarak şekil verilen hamur açılır yağlı kağıttan ayrılır içine sade muhallebi dökülerek yayılır , haşlanıp püre haline getirilen kestane koyup tekrar rulo haline getirilir.
- rulo haline getirilen pandispanya'nın üzerine kakaolu muhallebi sürülerek üzerine bütün kestaneler ve hindistan cevizi ile süslenir.
Kaynak http://www.seviminaskanasi.com
Hoş bir görüntü ellerine sağlık canım
YanıtlaSil