Bamya Yemeği

Bamya Yemeği
Bamya Yemeği Tarifi
Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?
Bamya Yemeği
Ramazan ayının bu ilk gününden herkese merhabalar... Bütün dualarınızın kabul olacağı, hayırlı bir Ramazan ayı geçirmeniz dileğiyle... Sofralarınızdan sevdikleriniz hiç eksik olmasın. Güzel yemekler yapacağınız insanlar hep hayatınızda, hep yanınızda olsun. Hayat, karşınıza her zaman iyi insanlar, iyi fırsatlar çıkarsın... Hayırlı, bereketli, sağlık ve huzurla dolu bir Ramazan ayı ve bir hayat geçirmeniz dileklerimle...
Bugün sizlerle usulüne uygun yapıldığında sevilecek bir yemek olan, bamya yemeği tarifini paylaşacağım.

Bamya Yemeği Malzemeleri
  • Yarım kilo bamya 
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 fincan sıvı yağ
  • İsteğe bağlı olarak et suyu veya tavuk suyu ilave edebilirsiniz. (Sade olarak da yapabilirsiniz.)
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
Bamya Yemeği Yapılışı
  • Bamyalar yıkanıp ayıklanır. Ayıklarken sap kısmı bıçakla kalem gibi sivri bir şekilde kesilir.
  • Eğer bamyalar büyükse 2 veya üçe bölünebilir. Küçükse, sapları bir önceki maddedeki gibi ayıklandıktan sonra ortadan bir çizik atılır.
  • Limon suyu bamyaların üzerinde gezdirilerek dökülür.
  • Ayıklanan bamyalar tencereye alınır, üzerine domates ve soğanı ince küp şeklinde doğranır.
  • Yağ ilave edilip ocağın altı açılır ve yemek kısık ateşte kavrulmaya bırakılır. 10 dk. kadar kavrulduktan sonra bamyaların rengi değişmeye başlayacaktır zaten, 
  • Bu aşamada salça ve kırmızı toz biberi ilave edip hafifçe bamyaları ezmeden kavuralım.
  • Yemeğin üzerine 2 bardak kadar tavuk suyu veya et suyunu ilave edelim, daha sulu bir yemek istiyorsanız tavuk suyu veya et suyunun üzerine biraz da sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Sade olarak yapacaksak sadece sıcak su ilave edelim. (yemeğin suyunu, ne kadar sulu sevdiğinize bağlı olarak ayarlayabilirsiniz.) Ben yemeği sulu sevdiğim için bamyaların üzerini hafif geçecek şekilde su ilavesi yaparım. Piştikçe yemeğin suyu biraz azalıyor ve kıvamını buluyor.
  • Yemek piştiğinde, ocağı kapatmaya yakın, tuzunu da ilave edin ve yemeğimiz servise hazır olsun...


   Afiyet Olsun...



Yorumlar