Mısır Haşlama

Mısır Haşlama
Mısır Haşlama Tarifi
Mısır Nasıl Haşlanır?
Mısır Haşlama
Merhabalar,
Mısır nasıl haşlanmalıdır? tarifini vermek isterim...
Mısır nerelerde kullanılır? 
Bildiğim kadarıyla ve aklıma geldiği kadar paylaşayım; çorbalarda, kumpir yapımında, pizzalarla, salatalarda , atıştırmalık olarak, özellikle çocukların en sevdiği haliyle bardak mısır şeklinde, isteğe göre kullanım alanı çok geniş olan bir yiyecek ve daha da kapsamlaştırılabilir diye düşünüyorum...
Yiyecek işi, hayal gücüne paralel ilerler... 
Yaratıcılığımızı yiyecekler üzerinde kullandığımızda ne kadar da muhteşem lezzetler ortaya çıktığını hepimiz biliriz...
Şimdiden afiyet olsun...
Mısır Haşlama İçin Malzemeler
  • Mısır
  • Su
  • Tuz
  • Lezzet vermesi için mısır yapraklarından 3-4 tane içerisine ilave edebilirsiniz.
Sponsorlar

Mısır Haşlamanın Yapılışı
En Kolay Mısır Haşlama Yöntemi
  • Düdüklü tencereye mısırları dış kabuklarından ve püsküllerinden ayırarak yerleştiriyoruz.
  • Mısırların üzerini yaklaşık 4 parmak kadar geçecek şekilde su ile dolduruyoruz.
  • Üzerine tuz serpiyoruz. (Benim kullandığım ölçü 1 çay kaşığı kadardır, servise sunduktan sonra üzerine arzuya göre tekrar tuz ilave edilebilir.)  
  • Düdüklü tencerenin kapağını kapatarak ocağa alarak ve orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Düdüklü tencerenin sesinden kaynadığını anlayabiliriz yani tısss sesini çıkarmaya başladıktan sonra, eğer mısır çok sert değilse 20 dk. içerisinde pişmiş olacaktır. Sert mısırsa, yaklaşık 30 dk. içerisinde pişer.
  • Ocağın altını kapatalım ve kesinlikle düdüklü tencerenin kapağını hemen açmayalım.
  • Yaklaşık 20 dk. kadar bekledikten yani düdüklü tencerenin havası iyice kaçtıktan sonra yavaş bir şekilde açalım ve sunumu istediğimiz şekilde gerçekleştirelim...
Not: Düdüklü tencere değilde, normal bir tencere haşlamayı tercih ederseniz, mısırın sertliğine göre pişme süresi 30 dk. ile 45 dk. arasında değişir.
Afiyet Olsun...

Yorumlar