Patates Çorbası

Patates Çorbası
Patates Çorbası Tarifi
Patates Çorbası Nasıl Yapılır?
Patates Çorbası
Merhabalar,
Patatesi her haliyle seviyorum ama çorbasının bu kadar lezzetli olacağını tahmin edememiştim...
Daha önce patates çorbası yapmıştım ama bu tarifi daha çok beğendiğimi itiraf etmeden geçemeyeceğim, içerisine soğan sarımsak yakışır mı diye düşünürken, hadi ama katayım, olur herhalde diye tereddütlü bir şekilde ilave ettiğim ve ailece içmeye doyamadığımız bir çorba oldu...
Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Bereketli, hayırlı Ramazanlar diliyorum...
Patates Çorbası Malzemeleri

  • 6 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu
  • 2 litre su (isteğe göre tavuk suyu veya et suyu)
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım fincan sıvı yağ
Patates Çorbası Yapılışı
  • Tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyarak eritiniz.
  • Halka ve küp şeklinde doğradığınız patatesleri ilave ederek kavurunuz.
  • Üzerine soğan ve sarımsağı da küçük doğrayarak ilave ediniz ve sürekli karıştırarak kavurunuz.
  • Üzerine malzemelerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak su koyarak patatesler pişene kadar kaynamaya bırakalım. (bu şekilde çorbanın pişme süresini kısaltmış oluyoruz.)
  • Patatesler pişince üzerine 2 litreden kalan sıcak suyu ilave ediyoruz.
  • 5 dk. kadar daha kaynatıyoruz.
  • Tencereyi ocaktan alarak çorbayı blender dan geçirip içerisinde parçaların kalmamasına dikkat ederek iyice ezilmesini sağlıyoruz. 
  • Bir kaba 3 yemek kaşığı un ve yarım limonun suyunu ilave edelim ve üzerine yavaş yavaş soğuk suyu (çeşme suyu derecesinde) ilave ederek karıştıralım unun topaklanması geçene kadar su ilave ederek karıştıralım. Suda erittiğimiz unu, ocağa tekrar aldığımız tencereye yavaş bir şekilde ve karıştırarak dökelim.
  • Ara ara karıştırmaya devam ederek 15 dk. daha kaynattığımız çorbamız servise hazırdır.
  • Dilerseniz üzerine tere yağında toz kırmızı biber kavurarak dökebilirsiniz veya benim gibi kıyılmış dere otu ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun...

Yorumlar