Haşhaşlı,Tahinli Çörek Tarifi

Haşhalı Çörek Tarifi
Haşhaşlı Tahinli Çörek Nasıl Yapılır ?

Haşhaşlı Tahinli Çörek


Haşhaşlı Tahinli Çörek İçin Gerekli Malzemeler ;
  • 1 litre Süt (2 büyük tepsi için)
  • 2 Yumurta beyazı
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Haşhaşlı Tahinli Çörek Üzerine sürmek İçin 
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 2 çorba kaşığı yağ





Haşhaşlı Tahinli Kek Nasıl Yapılır ?

  • Yaş mayayı su ile eritiyoruz, 1lt süt, 2 yumurta beyazı, 2 tatlı kaşığı tuz, eritilmiş yaş maya ve un eklenerek kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak şekilde hamur yapılır. 
  • Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır .Haşhaş ve tahin, sıvı yağın içinde eritilerek, çoğaltılır.
  • Bezeler el ile açılır, üzerine haşhaşlı, tahinli yağ sürülür. Rulo gibi sarılıp, gül gibi yağlanmış tepsiye dizilir. 
  • 1 kasenin içine 1 yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı süt, 2 çorba kaşığı yağ karıştırılır,
  • Gül şeklindeki çöreklerin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış fırına koyulur. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra fırça ile üzerine yağ sürülür.

Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi 
Afiyet Olsun...

Yorumlar