ÇİLEK, NANE VE BİBERİYE İLE


Barındırdığı zengin vitamin ve minerallerin yanı sıra bedenin su dengesini korumaya da yardımcı olan salatalık suyunu her daim yanı başınızda bulundurmanızda yarar var. Diyetisyen Emre Uzun, birbirinden çekici 10 salatalık suyu tarifiyle hayatınıza lezzetli ve sağlıklı bir pencere açıyor.

Bugünlerde giderek artan sayıda kişinin yanında salatalık suyu taşımaya başladığını görürseniz şaşırmayın. Çünkü onlar salatalık suyunun büyük yararlarını keşfetmişler demektir. Diyetisyen Emre Uzun, salata ve söğüşlerin vazgeçilmezi salatalığın suyuyla da bedene büyük yarar sağladığını, diğer su türleri yerine salatalık suyunu tercih etmenin bu yararları özümsemek için en iyi yol olduğunu söylüyor.


Diyetisyen Emre Uzun, salatalığın flavonoid, K, C ve B1 vitaminleri, beta-karoten, manganez, molibden, pantotenik asit, potasyum, fosfor bakır ve biyotin içerdiğini vurgulayarak salatalık suyunun bu vitamin ve mineralleri sağlamanın yanı sıra tatlandırılmış içecekler için ideal bir ikame olduğuna da dikkat çekiyor. Salatalık suyunun zihni ve bedeni sağlıklı tutmaya yardımcı olduğunu ifade eden Diyetisyen Emre Uzun, bedenin su dengesini de koruyan salatalık suyunu bir cam şişeye doldurup gün içinde sık sık yudumlamanın bedeni ve zihni zinde ve aktif tutacağını belirtiyor.

Diyetisyen Emre Uzun hazırlanması son derece kolay 10 salatalık suyu tarifiyle hayatımızın kaynağı suya lezzetli pencereler açıyor.

ÇİLEK, NANE VE BİBERİYE İLE
Çilek, C vitamini, manganez ve lif açısından oldukça zengindir. Antioksidan ve antienflamatuar özellikler bulunan bu kırmızı ve tatlı meyve kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Nane, karaciğerden safra akışına, safra ise yağları parçalamaya yardımcı olur. Aynı zamanda mide kaslarını rahatlatır ve tabii ki lezzet katar. Biberiye, A vitamini, B6, kalsiyum ve potasyumun mükemmel bir kaynağı olup bellek ve kan dolaşımını iyileştirir.

Malzemeler
  • 1 salatalık
  • 6-7 adet çilek
  • Bir avuç biberiye yaprağı
  • Bir avuç nane yaprağı
  • Bir tutam tuz
Hazırlanışı
  • Salatalık ve çilekleri ince ince dilimleyip bir kavanoza koyun.
  • Bir avuç biberiye ile nane yaprağını bir tutam tuzla hafifçe ezin. Bu karışımı kavanoza ekleyin.
  • Kavanozu boynuna kadar su doldurun. İçmeden önce soğutun veya buz ekleyin.

Yorumlar