Hanım Göbeği Tatlısı

Hanım Göbeği İçin Malzemeler ; 
Hanım Göbeği Şerbeti için ; (Şerbeti önceden hazırlayıp soğutmak gerek)

  • 3 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı şeker
  • Bir kaç damla limon suyu
Hanım Göbeği Hamur Malzemeleri;
  • 100 gr margarin
  • 1,5 su bardağı su
  • bir fiske tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı ucuyla kabartma tozu
Hanım Göbeğini Kızartmak için;
  • 2 su bardağı sıvı yağ (yağ soğukken hamurları içine diziyoruz)
Hanım Göbeği Tarifi
Hanım Göbeği Nasıl Yapılır ;
  • Şerbeti için suyu şeker ile karıştırıp kaynatalım kıvamı koyulaşınca ocaktan almaya yakın limonu ekleyerek soğutalım
  • Tencereye margarin şeker ve su ekleyip margarini orta ateşte eritelim 
  • Margarin karışımına un ve tuz eklenerek kısık ateşte 5 dk kadar helva yapar gibi karıştırılarak pişirelim (hamurun kıvamı yoğundur kesinlikle cıvık değil) hamur ocaktan alıp soğutalım.
  • Soğuya hamura  yumurtalar tek tek eklenerek elle yedirilir her ikisi birlikte eklenmez.kabartma tozu da bu sırada arzu edilirse eklenir (kabartma tozu şart değil)
  • Hamur bir süre dinlendirilir hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak yapıp ortasını  parmağımızla delip simit şekli verelim.
  • Genişçe bir tavaya yağı koyup sıvı yağ soğukken hamurları dizip daha sonra tavanın altını açıp tavayı sallaya sallaya arkalı önlü kızartılan tatlılar soğuk şerbete atılır,
  • Tatlılar şerbetini çekince hemen alınır çok uzun süre kalırsa yumuşarlar. 
  • Ben hanım göbeklerinin deliklerine nar reçeli kenarlarına da  hindistan cevizi ekleyerek servis yaptım çok güzel oldu.
Afiyet olsun.
Hanım Göbeği Tatlısı Nasıl Yapılır
Bayanların Kahvehanesi
Ocak 2013


Yorumlar