Harika bir tatlı ben yemekten her zaman büyük keyif alırım, özellikle mutsuz depresif zamanlarımda çok severim size de öneriyorum.
Şekerpare Tatlısı İçin Malzemeler;
Şekerpare Tatlısı İçin Malzemeler;
- 250 gr tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 5 yemek kaşığı irmik
- 2 yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Şeker Pare Şerbeti İçin
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için
- Bütün Ceviz
Şekerpare Nasıl Yapılır;
- Hamur yoğurma kabınıza kabartma tozu , pudra şekeri, irmik , bir tutam tuz ve vanilyayı harmanlayalım
- Ortasını havuz gibi açıp oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve yumurtaları ekleyin . azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın
- Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartın elinizle yuvarlayın
- Üzerini hafifçe düzleyip ortasına bütün ceviz yerleştirin
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin 180 derecede 30 dakika pişirin
- Şerbet için şeker ve suyu karıştırın şeker iyice eriyene kadar kaynatıp , limon suyunu ekleyin 1-2 dk daha kaynatın
- ocaktan alıp ılınmaya bırakın
- Şekerpareler pişince fırından alın 2 dakika beklettikten sonra ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün
- Tepsinin üzerini kapatıp içini çekmesi için soğumaya bırakın
- Soğuyunca servis edin.
Afiyet olsun.
Şekerpare Tarifi
Ocak 2013
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkürler.. her kelime altın değerindedir..
sizde hayata dair yorumunuzu bizimle paylaşın..