Cevizli Muz Marmelati - Muz Marmelati Tarifi

Muz Marmelatı
Cevizli Muz Marmelatı Tarifi 
Arta kalan çürümeye yüz tutmuş muzları ömrünü uzatmak için oları marmelat haline getirerek daha eğlenceli şekillerde tüketebilirsiniz, işte güzel bir marmelat tarifi.

Cevizli Muz Marmelatı İçin Malzemeler;
Muz Marmelatı
  • 10 adet küçük boy muz
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 tane karanfil
  • 1 rulo kabuk tarçın
  • 1 limonun suyu
  • 5 - 6 adet ceviz çi 
Muz Marmelatı Tarifi
Cevizli Muz Marmelatı Nasıl Yapılır
  • Toz şeker ve suyu tencereye alıp kaynatalım 
  • Muzları soyup rondodan geçirebilir veya küçük şekilde dilimleyebilirseniz
  • Rondada püre kıvamına getirdiğiniz yada doğradığınız muzların üzerine limonun suyunu ekleyelim
  • Toz şeker ile kaynattığınız su koyulaştığında içine püre kıvamındaki muzları ekleyip kaynatmayı sürdürelim
  • en son tarçın ve karanfilleri ekleyip , bir taşım kaynatalım tencerenin altını iyice kısıp 
  • Ceviz içlerini iri kalacak şekilde dövüp , ocaktan indirmeye yakın cevizleri tencereye ekleyip , kavanoza aktaralım soğuduğunda buzdolabına kaldıralım, sürekli buzdolabında saklamalısınız çünkü çabuk bozulur dışarıda
  • Kahvaltılarda veya pastanıza ekleyerek değerlendirebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Muz marmelatı nasıl yapılır

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler.. her kelime altın değerindedir..
sizde hayata dair yorumunuzu bizimle paylaşın..