Muz Marmelatı |
Arta kalan çürümeye yüz tutmuş muzları ömrünü uzatmak için oları marmelat haline getirerek daha eğlenceli şekillerde tüketebilirsiniz, işte güzel bir marmelat tarifi.
Cevizli Muz Marmelatı İçin Malzemeler;
Muz Marmelatı
- 10 adet küçük boy muz
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 tane karanfil
- 1 rulo kabuk tarçın
- 1 limonun suyu
- 5 - 6 adet ceviz çi
Cevizli Muz Marmelatı Nasıl Yapılır
- Toz şeker ve suyu tencereye alıp kaynatalım
- Muzları soyup rondodan geçirebilir veya küçük şekilde dilimleyebilirseniz
- Rondada püre kıvamına getirdiğiniz yada doğradığınız muzların üzerine limonun suyunu ekleyelim
- Toz şeker ile kaynattığınız su koyulaştığında içine püre kıvamındaki muzları ekleyip kaynatmayı sürdürelim
- en son tarçın ve karanfilleri ekleyip , bir taşım kaynatalım tencerenin altını iyice kısıp
- Ceviz içlerini iri kalacak şekilde dövüp , ocaktan indirmeye yakın cevizleri tencereye ekleyip , kavanoza aktaralım soğuduğunda buzdolabına kaldıralım, sürekli buzdolabında saklamalısınız çünkü çabuk bozulur dışarıda
- Kahvaltılarda veya pastanıza ekleyerek değerlendirebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Muz marmelatı nasıl yapılır
merhaba:)
YanıtlaSilellerine sağlık