Salatalar

Biz Egeliler yeşilliğe bayılırız... Her zaman soframızda çeşit çeşit salatalar olur. Size severek yaptığım salatları bir araya topladım... Hem pratik hem de fazla zamanınızı almıyor...

Karnabahar Salatası

Karnabahar Salatası

Karnabahar Salatasının Malzemeleri;
1 orta boy karnabahar
3 - 4 adet diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım Limon


Karnabahar Salatasının Hazırlanışı
Bir tencere kaynayan sıcak suyun içine çiçek çiçek ayrılmış karnabaharlar atılır. Suyun içine karnabaharlar erimesin diye bir tutam tuz serpilir. Orta derece yumuşaklığındayken  karnabaharlar stilin içinde süzülür. Güzel bir servis tabağının içine karnabaharlar alınır. Bir küçük kabın içinde zeytinyağı, baharatları, tuzu ve yarım limon sıkılır...Karıştırılır. Karnabaharların üstüne eklenir. Harmanlanır. Servise hazır...


***

Yoğurtlu Kereviz Salatası


Kereviz Salatası


Kereviz Salatası Malzemeleri;
1 orta boy kereviz
Yoğurt
Tuz
Ceviz
Zeytinyağı


Kereviz Salatasının Hazırlanışı

Kereviz, salata tabağının içine rendelenir.. Kararmaması için hemen yoğurtla karıştırılır. Tuz ve zeytinyağı gezdirilir ve karıştırılır. Üzeri ezilmiş ceviz ile süslenir. Afiyet olsun :)
Not: İsteğe göre bir çorba kaşığı mayonez ile yoğurt'u karıştırabilirsiniz.

***

Brokoli Salatası
Brokoli Salatası

Malzemeler
1/2 brokoli
Zeytinyağı
Limon
Kırmızı Pul Biber
Sarımsak
Tuz

Hazırlanışı
Bir tencere tuzlu kaynamış suyun içine, küçük küçük parçalanmış brokoliler 5  dakika kadar haşlanır ve süzgeçte süzülür başka bir kabın içine alınır. 5-6 diş sarımsak, tuzla beraber ezilir. Zeytinyağı, limon, sarımsaklar iyice çırpılıp, brokolilerin üstüne dökülüp karıştırılır. Daha sonra servis tabağına alınan brokolilerin üstüne kırmızı pul biber serpilir.

***

Turpotu Salatası

Turpotu Salatası

Malzemeler 
Yarım kilo Turpotu
4-5 diş sarımsak
Zeytinyağ
Limon
Tuz
Kırmızı Pul Biber
Hazırlanışı
Turp otları tuzlu kaynar su da iç sapları yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika haşlanır.Süzgeçten geçirilir, zevke göre ince ince veya kalın kıyılır. 4-5 diş sarımsak tuz ile ezilir. Zaytinyağ ve yarım limon ilave edilir. Servi tabağına alınmış turp otlarının üzerine dökülür en son kırmızı pul biber ile süslenir. Afiyet olsun...

***

Börülce Salatası
Börülce Salatası



Malzemeler

Yarım kilo börülce
4-5 adet sarımsak
Zeytinyağı
Kırmızı Pul Biber
Limon
Tuz
Hazırlanışı
Tuzlu kaynar suda börülceler haşlanır. Yumuşayınca süzgeçten geçirilir, bir tabağın içine alınır. Sarımsak, tuz ile ezilir, zeytinyağı, yarım limon eklenir, karıştırılır. Börülcelerin üstüne dökülür. Kırmızı pul biber ile süslenir. Afiyet olsun...

***

Cibez Salatası

Cibez Salatası

Cibez Salatasının son bitmiş halini çekmemişim. Resimdeki, haşlandıktan sonra baharatlarının konulmamış halidir.

Malzemeler 

Yarım kilo cibez
4-5 adet sarımsak
Zeytinyağı
Kırmızı Pul Biber
Limon
Tuz
Hazırlanışı
Tuzlu kaynar suda cibezler yaprak yaprak bölünerek haşlanır.  (Ya da tencerenizin içinde süzgeç varsa buharda pişirebilirsiniz.. ) Yumuşayınca süzgeçten geçirilir, bir tabağın içine alınır. Sarımsak, tuz ile ezilir, zeytinyağı, yarım limon eklenir, karıştırılır. Börülcenin üstüne dökülür. Kırmızı pul biber ile süslenir. İyice karıştırılır. Servise hazırlanır. Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. salataların hepsi birbirinden lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık,
    turp otu salatasına ağzım sulanarak baktım,bari dondurucudan börülcemi çıkarıp salata yapayım :(

    YanıtlaSil
  2. O kadar özledim ki hepsiniii :((( İstanbulda bulamıyorum, bulsamda Edremit'teki kadar güzel olmuyo zaten :(
    Arada annemler gelirken getirmese, hasret ölebilirim :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler.. her kelime altın değerindedir..
sizde hayata dair yorumunuzu bizimle paylaşın..