Gül Böreği Tarifi

Gül Böreği 
Gül Böreği Tarifi
Gül Böreği Nasıl Yapılır?
Gül Böreği
Merhabalar, bugün sizlerle iftar ve sahur sofralarınızda da yiyebileceğiniz ve tok tutabilecek bir alternatif olan gül böreği tarifi paylaşacağım. Umarım sizde beğenir. Afiyetle yersiniz...

Gül Böreği Tarifi Malzemeleri
  • 6 yaprak yufka (siz yapacağınız kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.)
  • 1 bardak yeşil mercimek
  • 2 adet patates
  • 1 bağ maydanoz
  • 2 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı  kuru nane (isteğe göre yaş nane de kullanabilirsiniz.)
  • 1 çay kaşığı karabiber
Gül Böreği Üzeri İçin Malzemeler
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 fincan süt (süt yerine yoğurt da kullanabilirsiniz, daha yumuşak olması için süt kullanınız)
  • Yarım fincan yağ
  • İsteğe göre susam veya çörek otu
Mercimekli Gül Böreği İç Malzemesinin Hazırlanışı
  • Mercimeği haşlayıp süzün
  • Patatesleri haşlayıp çatalla ezerek veya rendeleyerek püre haline getirin
  • Tencereye çok az sıvı yağı koyup, ince ince doğradığımız soğanları biraz kavuralım.
  • Kavrulan soğanların üzerine salça ilave edip biraz daha kavuralım ve ocağın altını kapatalım.
  • Maydanozları doğrayalım
  • Haşlanmış mercimek, püre haline gelmiş patates ve kavrulan soğanları bir kapta birbirine karıştıralım.
  • Baharatları ve tuzu ilave edelim.
Not: Ben mercimekli yapmıştım, siz dilediğiniz gibi iç hazırlayabilirsiniz.
Gül Böreği Yapılışı
  • 1 yufkayı ikiye bölelim (daha küçük olmasını istiyorsanız 4'e de bölebilirsiniz)
  • İç malzemesini uzunlamasına tek sıra halinde yerleştirelim ve rulo halinde saralım
  • Daha sonra bir ucundan tutarak, içe doğru kıvıra kıvıra gül şeklini verelim.
  • Bir kasede yumurta sarısı, süt ve yağlı karışımı hazırlayıp karıştıralım, böreklerin üzerine tek tek fırça yardımıyla sürelim.
  • Susam veya çörek otu kullanmayı da tercih ederseniz bu aşamada böreklerin üzerine serpelim.
  • 200 derecede 3 dk. kadar ısınan fırına börek tepsisini koyarak pişirelim.
  • Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...

Yorumlar