Krem Karamel Nasil Yapilir ? Krem Karamel Tarifi

Krema Karamel Tarifi 
Krem Karamel Nasıl Yapılır ?

Merhaba ;
Nefis bir tatlı molası için bu tatlı ideal ,
Diğer tatlılarına göz atmayı unutmayın,



Krem Karamel İçin Gerekli Malzemeler ;
  • 5 su bardağı süt
  • 8 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • küçük parça 1 adet çubuk tarçın
Krem Karamel Tarifi ;
Krem Karamel Nasıl Yapılır
  • Paslanmaz küçük çelik tavaya yarım su bardağı toz şeker ve içine 2 çorba kaşığı su konup ateşe oturtulur
  • şeker eriyip şerbet olup da koyu bir renk alıncaya kadar kaynatıp ateşten indirin.
  • Fırına girebilen bir kaseye dibini kaplayacak kadar dökün 
  • Bir tencerede süt ve çubuk tarçını birlikte kaynatın, kaynayınca ateşten alın çubuk tarçını içinden çıkarın
  • Porselen bir kaseye kalan toz şeker ve 8 yumurta konulup çırpıp, köpürtün.
  • Bir yandan çırparken bir yandan da kaynar süt ince ince akıtılarak yumurtalara yedirin.
  • Sütün tamamı çırpılarak yedirildikten sonra bir tülbentten geçirilir ve süzülür daha sonra bardak şeklinde kaselere karamel'in üzerine dökülür.
  • Tüm kaplar bir fırın tepsisi içine oturtulur bu tepsinin üçte ikisine su doldurulur 150 dereceye ayarlanmış önceden ısıtılmış fırında 1 saat kadar bırakılır bu arada fırının sıcaklığına rağmen tepsinin içindeki suyun kaynamamasına dikkat edilmelidir
  • su kaynarsa krema gerektiği gibi olmaz
  • Bu süre sonunda tepsi fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır, tepsideki su soğuyunca kalıplar içinden çıkarılıp buzdolabına konur
  • Krem karamel buzdolabında 3-4 saat bekletildikten sonra kalıplar kaynar suya batırılıp çıkarılır , tabaklara baş aşağı edilerek tabaklara akıtılır , bu şekilde 1 saat daha buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir 
Afiyet olsun,

Krem Karamel Nasıl Yapılır ?
Krem Karamel Tarifi
Krem Karamel

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler.. her kelime altın değerindedir..
sizde hayata dair yorumunuzu bizimle paylaşın..