YGS sinavi öncesi gençlere uyari: Günde 2 bardak süt icin‏


Uzmanlar, Yüksek öğretim Geçiş Sınavı’na hazırlanan, uykusuz ve yoğun çalışma temposundaki gençlere günde en az 2 bardak süt içmesi gerektiği belirtiyor.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, sütün bağışıklık kaynağı, enerji veren ve beyin gelişimini artıran özelliklerine dikkat çekerek, özellikle yoğun sınav dönemlerinde gençlerin süt içmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. İnanç, gençlere her sabah ve her akşam uyumadan önce bir bardak süt içmelerini önerdi.


  • Yılbaşı menülerine BURADAN ulaşabilirsiniz,
  • Yılbaşı Meze Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı Tavuk Dolmasına BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Yılbaşına Kolay Tatlı Tariflerine BURADANulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı sofrasına 10 kolay meze tarifine BURADANulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı Menü Örneklerine BURADAN ulaşabilirsiniz
Günde 2 bardak sütün zeka gelişimi açısından büyük önem taşıdığını ve okul başarısını artırdığının kanıtlandığını belirten İnanç, özellikle önemli sınavlar öncesinde büyük bir enerji sarf eden gençler açısından sütün önemine dikkat çekti. İnanç, “Yeterli ve dengeli beslenebilmek için her besin grubundan yemeye ihtiyacımız var. Bunlar süt ve türevleri, et, peynir, yumurta, ekmek, sebze ve meyveler. Bu besin grupları içinde yalnızca süt enerji oluşumunda etkili olan karbonhidrat, protein ve yağı bir arada içeriyor. Sütün enerji vermesinin yanı sıra bağışıklık sistemi açısından da önemi büyük. Mevsim değişimiyle birlikte görülen bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu üst solunum yolu enfeksiyonlarında artma olurken, içeriğinde 40’tan fazla besin öğesi bulunan süt tüketiminin grip, soğuk algınlığı, farenjit gibi hastalıklarının önlenmesinde önemli rol oynuyor” dedi.



Sütü sağlıklı içmenin püf noktaları

Sağlıklı süt tüketiminin temel kuralının, ambalajlı sütleri tercih etmek olduğunu belirten İnanç, uzun ömürlü sütün tamamen kapalı ortamda ışık ve hava gibi dış etkenlerle teması önleyen aseptik ambalajlara doldurulduğunun altını çizdi. Oysa sokaktan alınan sütlerin mikroplarının öldürülmesi için, 90 ila 95 derecede 10-15 dakika kaynatılması gerektiğini belirten İnanç, bu kez de mikropların tamamının öldüğünü, ancak vitamin ve besin değerlerinin yüzde 50 ile 90 oranında azaldığını söyledi. İnanç sağlıklı besin değeri yüksek süt için ambalajlı sütün tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Popüler tariflerden seçmeler;
  • Mayalı kolay poğaça tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Kıymalı pide tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Un helvası tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Brokoli çorbası tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Sade açma tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Muhallebili Kedi Dili Tatlısı Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Fırında Somon Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Ispanaklı Gül böreği tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Sokak simidi tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Kolay Kahvaltılık tariflerBURADAN ulaşabilirsiniz
  • Nar Reçeli Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Poğaça tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Kahvaltılık tariflerBURADAN ulaşabilirsiniz
  • Pamuk Poğaça Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Çıtır Börek Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Magnolia pudding tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Ayva Reçeli Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz


Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler.. her kelime altın değerindedir..
sizde hayata dair yorumunuzu bizimle paylaşın..