Beyaz Peynirli Nohut Salatasi Üzerine Kuşkonmaz ve Limonlu Kekikli Tavuk tarifi


Şef Ece Zaim, “özellikle spor yapanlar ve işten eve döndüğünde yemek hazırlamak için fazla vakti olmayanlara ön hazırlığı olmayan nefis bir tarif hazırladım” dedi. Zaim sözlerine şöyle devam etti: “Protein ve yeşil sebzenin bir arada olduğu, hazır nohut ve köz biber gibi pratik malzemelerin kullanıldığı, sağlıklı bir tarif hazırladım. Bu tarif aynı zamanda vücudunuzun karbonhidrat isteğini de kesecek. Ayrıca baharda fiyatı oldukça ucuzlayan kuşkonmaza da yer verdim.”
Hazırlanan yemeğin tek tabakta sunumunun olması da servisini kolaylaştırıyor.

İşte Şef Ece Zaim’in hazırladığı 
Beyaz Peynirli Nohut Salatası ile Kuşkonmaz ve Limonlu Kekikli Tavuk tarifi:
4 kişilik
Malzemeler:
Limonlu Kekikli Tavuk için;
  • 2 adet tavuk göğsü (ortadan ikiye bölünerek 4 parça elde edilmiş)
  • 1 adet limonun kabuğu, ince rendelenmiş
  • 3 dal taze kekik, yaprakları
  • Göz kararı Tuz & Karabiber
Beyaz Peynirli Nohut Salatası için;
  • 2 su bardağı (400 g) haşlanmış nohut
  • 10 adet renkli çeri domates (ortadan ikiye bölünmüş)
  • 2 adet hazır köz biber (yıkanmış kurulanmış ve verev dilimlenmiş)
  • 2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir (rendelenmiş)
  • 3 diş taze sarımsak (soyulmuş ve ezilmiş)
  • 1/4 demet maydanoz, (yaprakları ince doğranmış)
  • 1 avuç çiğ badem içi (iri doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı chia veya haşhaş tohumu
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Göz kararı Tuz & Karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tatlı paprika
  • 1-2 çimdik pul biber
Kuşkonmazlar için;
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 14-16 adet kuşkonmaz
  • Göz kararı Tuz & Karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Limonlu kekikli tavuğu hazırlamak için tavuk göğüslerinin üzerine limon kabuğunu, taze kekik yapraklarını ve odunsu gövdelerini, göz kararı tuz ve karabiberi ekleyin. Malzemeleri tavukla birlikte ovun. Üzerine streç film çekin ve beyaz peynirli nohut salatasını hazırlarken marine olması için bekletin.
Beyaz peynirli nohut salatasını hazırlamak için geniş bir kaseye tüm malzemelerini ekleyin ve bir kaşıkla homojen bir dağılım elde edene dek karıştırın. Salatayı sunum tabağına alın.
Kuşkonmazları hazırlamak için derin bir tencerede su kaynatın. Kaynar suya 1/2 çay kaşığı tuzu ve kuşkonmazları ekleyin. 3 dakika pişirin ve kevgirle sıcak sudan çıkartıp soğuk su doldurduğunuz bir kasede 3 dakika kadar dinlendirin. Bu işlem kuşkonmazların yeşil rengini korumalarını sağlayacaktır.
Tercihen döküm bir ızgara tavasını 1-2 dakika kadar ısıtın. Sıcak tavaya aralıklarla tavukları ekleyin. Bir tarafları tamamen kızarana dek 3-4 dakika pişirin. Diğer taraflarını çevirin ve 4-5 dakika daha pişirin. Sonuçta tavukların içlerinde hiç pembelik kalmamalıdır. Tavukları tavadan kenara alın ve tavaya kuşkonmazları ekleyin. Sadece ısınmaları için 1-2 dakika kadar pişirin. Üzerine önce kuşkonmazları ardından da tavukları yerleştirin. Beyaz peynirli nohut salatasının üzerine öncelikle kuşkonmazları ardından tavukları yerleştirin ve sıcak olarak servis edin.

Yorumlar