BALLI, BAHARATLI ELMA İLE
Antioksidan etkisi bulunan elma kardiyovasküler hastalık riskini azaltır, kanserle savaşır ve kan şekerini düzenler. Karabiber sindirimi iyileştirir ve E vitamini için iyi bir kaynaktır. Tarçın antioksidandır, anti-pıhtılaşma ve anti-mikrobik özelliklere de sahiptir. Aynı zamanda kan şekeri seviyelerini kontrol eder, beyin işlevini geliştirir, kalp rahatsızlıklarına karşı korur ve vücut ısısını artırarak metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Bal; kalsiyum, bakır, potasyum, magnezyum, manganez ve çinko gibi sayısız vitamin ve mineral içerir. Kolesterol ve yağ asitlerinin metabolize edilmesinde yardımcı olur. İyi bir glisemik endeksi vardır ve daha iyi sindirim sağlar.
Malzemeler
- 1 salatalık
- 1 yeşil elma
- 1 tatlı kaşığı bal
- 2 adet çubuk tarçın
- Taze karabiber
Hazırlanışı
- Bir elmanın çeyreğini ince ince dilimleyin ve bir kavanozun içine atın.
- Salatalıkları ince kesip kavanoza ekleyin.
- Bal ve taze çekilmiş karabiberden bir tutam ekleyin.
- Kavanoza biraz boşluk kalacak kadar su doldurun.
- Son olarak çubuk tarçını da koyun ve gece boyunca soğuk yerde bekletin.
- Kış Çayı Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Pekmezli Detoks İçeceği Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- İştah Kesen Metabolizmayı Hızlandıran Çay Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Yağ Yakan Çay Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Ödem Attıran Çay Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Un helvası Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkürler.. her kelime altın değerindedir..
sizde hayata dair yorumunuzu bizimle paylaşın..