İspanakli Kol Boregi ( Kaşar Lorlu )

Kol Böregi Nasıl Yapılır
Kol Boregi
Kol_boregi

Kol Boregi İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 kg ıspanak
  • Yarım kilo kaşar loru
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket toz maya
  • Su
  • Tuz

Kol Böreği Nasıl Yapılır 
Kol Böreği Tarifi

  • Un, su, maya ve tuz ile karıştırılıp yoğurularak hamur hazırlanır. 
  • Hamur mayalanıp, kabarıp iki kat büyüyene kadar bekletilir.
Kol Boregi Tarifi

  • Ispanaklar temizlenip ince ince kıyılıp, kaşar loru ile karıştırılır. 
  • Mayalanmış hamur 6 eşit parçaya ayrılır . 
  • Her bir parça ince olacak şekilde açılır.
  • Sıvı yağ ile yağlanıp, İç harcı bolca eklenip rulo şekilde kıvrılır.
  • Kol böreği şeklinde sarmal olarak yağlanmış tepsiye dizilir. 
  • 180 derece fırında pişirilir. Eğer alt kısmı pişmezse ters çevrilip tekrar fırınlanır. 
  • Servise hazırlanır. 
Ispanaklı Kol Boregi Nasıl Yaplır
Kol Boregi Tarifi
Afiyet Olsun

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler.. her kelime altın değerindedir..
sizde hayata dair yorumunuzu bizimle paylaşın..