Antakya Usulü Kısır Nasıl Yapılır?
Kısır Tarifi
Antakya Usulü Kısırın Yapılışı...
Antakya usulü kısır tarifini annem, Antakyalı arkadaşından öğrenmiş... Çocukluğumdan beri, Ege'li olsak ta, Antakya usulü kısır'dan yaparız. Bu sebeple aileden biri Ege yöresi kısır'dan yapınca, bana bulgur pilavı gibi geliyor...Antakya Usulü Kısır daha çok çiğ köfteye benzer ve acıdır. :)))
Antakya Usulü Kısır, Malzemeleri;
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 demet maydanoz
- 2 demet taze soğan
- 3 dolu dolu domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Zeytinyağ
- Nar ekşisi
- Kırmızı pul biber
- Tuz
- Bulgurun üstüne 1 su bardağı sıcak suyu üzerini örtecek kadar dökünüz, 2 çay kaşığı tuz ekleyin ve üzerini kapatın. Bulgur yumuşayıp, kabarıncaya kadar bekletilir.
- 1 demet maydanoz ve 2 demet taze soğan ince ince doğranır.
- Bulguru bir tepsinin üzerinde domates ve biber salçasıyla ovulur iyice yedirilir.Kırmızı pul biber eklenir. Tadına bakarak 1 çay kaşığı kadar tuz serpilebilir.
- Doğranmış maydanoz ve taze soğanlar eklenir.Üstüne damak zevkine göre zeytinyağ dökülür. Kaşık yardımıyla karıştırılır. En üstüne nar ekşisi gezdirilir.
Afiyet olsun...
Diğer tariflerimize göz atmayı unutmayın
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi TIKLAYIN
Susamlı Ay Kurabiyesi Tarifi TIKLAYIN
Un Helvası Tarifi TIKLAYIN
Hanım Göbeği Tarifi TIKLAYIN
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkürler.. her kelime altın değerindedir..
sizde hayata dair yorumunuzu bizimle paylaşın..