Etli Bulgur Pilavı |
Duru Bulgur’un hazırladığı bulgurlu yemek tarifleri ile yapacağınız birbirinden lezzetli yemekler, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bulgur pilavını kuru erikle pişirmeyi denediniz mi ?
Türkiye’nin lider gıda firmalarından Duru Bulgur, her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle lezzet şöleni yaşatıyor. Siz de Duru Bulgur ürünleri ile yapacağınız birbirinden lezzetli yemekler ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Bu ay ki Duru Bulgurlu tarifimiz; Kuru Erikli Etli Bulgur Pilavı..
- Bademli Bulgur Pilavı Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Domatesli Soğanlı Bulgur Pilavına BURADAN ulaşabilirsiniz
- Atakya Usulu kısır tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Bulgurlu cevizli börek tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Bulgurlu pazı yemeğine BURADAN ulaşabilirsiniz
Hazırlama süresi 15 dakika/Pişirme süresi 15 dakika
Erikli etli bulgur pilavı için gerekli Malzemeler (4 Kişilik)
- 1 su Bardağı (160 gram) Duru Başbaşı Bulgur
- 1 yemek kaşığı (7 gram) Zeytinyağı
- 4 adet (20 gram) Kuru Erik (Küp küp doğranmış)
- 6 adet (30 gram) Arpacık Soğan
- 100 gram Yağsız Kuru Kuşbaşı et (Yarı haşlanmış kuzu eti)
- ¼ adet (13 gram) Kırmızı Kapya Biber (Küp küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı (10 gram) Tereyağı
- 1 çay kaşığı (2,5 gram) Tuz
- 2 su bardağı (360 gram) Kaynar Su
Kuru Erikli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
- Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun. Eriyince arpacık soğanları ilave edin.
- Kısık ateşte 1-2 dakika çevirin. Üzerine küp küp doğranan kırmızı kapya biberleri ilave edin.
- Yarı haşlanmış etleri ekleyerek 2 dakika kavurun. Küp küp doğranan kuru erikleri ilave edin.
- Ardından Duru Başbaşı Bulgur, tuz ve kaynar suyu bekletmeden ekleyin. İsteğe göre karabiber ilave edilebilir.
- Kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın.
- Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkürler.. her kelime altın değerindedir..
sizde hayata dair yorumunuzu bizimle paylaşın..